HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2009.10.30. 15:07 ice_nic

Már csak 55 nap....

Sziasztok!

Mint látjátok, egyre közelebb kerülünk az év legszebb napjához.

Nekem is egyre többször jut eszembe a karácsonyi menü, az ajándékok. Mostmár szinte minden nagy bevásárlóközpontban megjelentek az idei év divatos karácsonyfadíszei, amik mellett egyszerűen nem bírok elsétálni, mindet végig kell fogdosnom, nézegetnem egyesével. :)

Nyár óta itthon vagyok, jelenleg nincs munkám, így több időm volt sütni-főzni. Sokat néztem a TVben a legnagyobb főzőcsatornát, ahol a személyes kedvencem Rachel Allen - Ide süss! (Bake!) című műsora.

Most leírom az egyik kedvenc receptemet tőle. Akár karácsonyi sütinek is megfelel, isteni finom citromos muffin cukormázzal a tetején. Nagyon szép dísze lehet az ünnepi asztalnak.

Citromos muffin
Hozzávalók:
A tésztához:
-          125 gr. vaj (sótlan teavaj)
-          125 gr. porcukor
-          reszelt citromhéj
-          2 tojás
-          150 gr. liszt
-          negyed teáskanál sütőpor
A mázhoz:
-          50 gr. vaj (sótlan teavaj)
-          125 gr. porcukor
-          reszelt citromhéj
-          1 ek. citromlé
 
Díszítéshez:
-          cukrozott narancs-,citromhéj, dekorcukorka
 
A lágy vajat (fontos hogy igazi vajat használjunk, mert a margarin vizesebb állagú) habosra kell keverni. Utána hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük amíg teljesen sima és habos lesz. Beletesszük az ízlés szerinti reszelt citromhéjat és elkeverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és minden tojás után simává keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, fakanállal gyorsan de gyengéden elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát dupla-tripla papírformákba adagoljuk, 18-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a vajat habosra keverjük, majd fokozatosan részletekben hozzáadagoljuk a cukrot, kikeverjük . Citromhéjat reszelünk bele, és kb. 1 evőkanálnyi citromlevet facsarunk bele. Krémesre keverjük.
A kihűlt muffinokra kenjük a mázat, cukrozott narancs-, vagy citromhéjjal díszítjük.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr741486871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása