HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.10.30. 09:52 ice_nic

Bacon, csirkemáj...hmmm...

Sziasztok!

Hmm, sajnos tegnap nem volt időm írni. Ma sem leszek túl bőbeszédű, mert iszonyatosan fáj a fejem, valószínűleg az időjárás miatt. No de térjünk vissza az ételekhez. Mint már pár napja említettem folyamatosan közzéteszek egy receptet a nálunk szokásos karácsonyi menüből. így ma elhoztam számotokra egy számomra nagyon kedves receptet. Nagyon könnyű és isteni finom.

Baconbe göngyölt csirkemáj krumplipürével

Hozzávalók:

- csirkemáj

- szeletelt bacon

- krumpli

- tejszín

- tojás

- vaj

- só

- bors

 Elkészítés: A krumplit megpucolom és felteszem főni sós vízben.  Ezalatt a csirkemájakat kettévágom. Nem kell túl nagynak lennie. Olyan 5-6 cm-es darabok kellenek. Ezeket baconnel körbetekerem. Valószínűleg egy darabka csirkemájra elég egy fél csík bacon. Egy tepsit kikenek egy kevés olajjal. Beleteszem a májat és kb. 150 fokon megsütöm. Nem kell kiszárítani. Elég ha a bacon kicsit megsül és a máj is puha marad. A krumplipüréhez összetöröm a főtt krumplit. Beleteszek egy kevés vajat, és egy egész nyers tojást. Ezzel jól elkeverem. Sózom, kevés bors, majd tejszínnel felöntöm és összedolgozom, amíg kellemesen krémes állagú lesz. Kevés szerecsendiót is szoktam bele tenni. Nálunk a hugom nem szereti a májat, így neki csirkemellet vagy virslit szoktunk begöngyölni bacon-be.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr73212795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása