HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.11.05. 16:25 ice_nic

Kreatív karácsonyfadíszek

Sziasztok!

Láttam, hogy a Teszveszen kreatív karácsonyfa dísz ötleteket kerestek sokan. íme pár összeszedve. Még bővítem majd.

Ha a fenyőfát természetes anyagokkal szeretnénk díszíteni jó, ha idejében nekifogunk a gyümölcsök szárításának. Ahhoz , hogy például a narancs kiszáradjon, szükség lesz két hétre. Ennyi idő alatt minden nedvesség elpárolog belőle, így akármennyit akasztunk a fenyőfa ágaira, nem fogja lehúzni.

Száríthatunk narancsot, citromot, almát. Vágjuk karikára a gyümölcsöket és szárítsuk őket cérnára felfűzve, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, esetleg a fűtőtestre helyezve. Ez utóbbi esetben hamarabb elkészül, de nagyobb a veszélye annak, hogy megbarnulnak. Felfűzve lassabban szárad, de megőrzi színét.

Nagyon szép díszeket készíthetünk a kiránduláson összeszedett  tobozokból. Befesthetjük bármilyen színű temperával. Ha ecsettel egy nagyobb pöttyöt teszünk a „szirom” végére, úgy néz ki, mintha be lenne havazva. Hasonló módszerrel diót, mogyorót is festhetünk. Fahéj-rudacskák arany szalaggal átkötve nemcsak illatoznak, de nagyon jól mutatnak a fenyőfán.


Készíthetünk karácsonyfadíszt száraztésztából is, amelyet összeragasztása után arany vagy ezüst festékkel festhetünk be, vagy fújhatunk le. Tészta-angyalkát készíthetünk csőtésztából (penne) és pillangótésztából. Az utóbbi lesz a szárnya, a csőtészta a teste. Ragasztás után le lehet festeni arany vagy ezüst színűre. A száraztészta nem lyukasztható, a függesztését ráragasztott zsinórral oldhatjuk meg.

Nagymamáink adventkor megsütötték a különböző formájú mézes sütiket, majd miután megpuhultak, cérnát fűztek bele, ezzel aggatták a fára. Ha van türelmünk és időnk, felvert tojásfehérjéből készített habbal díszíthetjük a süteményeket. Nagyon finom illatot árasztanak a lakásban.

A kiválasztott szín függvényében vásároljuk szélesebb szalagokat (piros, arany, ezüst, zöld) és kössünk belőle masnikat. Ezek könnyen felfoghatók az ágakra.

Vásároljunk fényes madzagot (vékonyabb, vastagabb változatban kapható papírboltokban), vágjuk fel 8-9 cm-es darabokra, amiből olyan hosszúságú láncot fűzhetünk, amilyenhez kedvünk van. Gyerekek is örömmel fűzögetik .

Selyembélésből vagy bármilyen tetszés szerinti színű anyagból (fél méter elég) kis tasakokat varrhatunk (6-8 cm), megtöltjük vattával és ezüst vagy arany zsinórral, vagy fonallal összekötjük a száját.

A karácsony az ajándékozás ideje. Egyszínű csomagolópapírból készíthetünk pici ajándékdobozokat karácsonyi díszként is. Csomagoljunk be kisebb üres dobozokat, majd vékony arany-, vagy ezüstzsinórral kössünk át.

Kukoricacsuhéból már készen is lehet díszeket vásárolni (elég drágán). Ha módunkban áll hozzáférni csuhéhoz, könnyen türögethetünk belőle angyalkákat, masnikat, csillagokat.

Havat varázsolhatunk felfűzött pattogatott kukoricából is.


Papírból
kimeríthetetlen a karácsonyi díszek sokasága. Hullámkartonból vághatunk csillagokat, majd kettőt-kettőt összeragasztva, közötte vékony cérnával, többet összeköthetünk vele. A csillagfűzért megtörhetjük szárított narancskarikákkal is.

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr58219285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit 2007.11.30. 22:35:26

A száraztésztából készített díszek nagyon szépek, csak ott a gond, hogy a világon sehol nincs a kocsikerék nevezetű száraztészta. Segítene valaki hol lehet ilyet kapni?
köszi

ice_nic 2007.12.01. 18:19:51

Szia!

Én sem láttam már nagyon régen, pedig gyerekkorom kedvence volt. Mindig azzal ettem a pörköltet. :))

tücsök 2009.01.14. 20:01:03

Szia Tündi vagyok! É N ÉPPEN HÉTFŐN VETTEM kECSKEMÉTEN AZ AUCHAN-BAN KOCSIKERÉK TÉSZTÁT A FIAIMNAK. NÉZD MEG TE IS HÁTHA KAPSZ.UGY VAN FELTÜNTETVE,HOGY KERÉK TÉSZTA.

ice_nic 2009.07.31. 22:18:28

Szia!

Én is találtam azóta kocsikerék tésztát és azóta minden pörkölthöz azt főzök:))
Imádom:)
süti beállítások módosítása