HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.10.22. 16:00 ice_nic

Karácsonyi díszítések

Sziasztok!

Most nem smsekkel jöttem. Találtam a gépemen pár karácsonyi dekorációs ötletet. Gondoltam megosztom veletek is.

Az advent remek alkalom arra, hogy kreatív ötleteinkkel teremtsünk ünnepi hangulatot otthonunkban, és saját kézzel készített apróságokkal lepjük meg a szeretteinket.

Fenyőszív
Már a bejáratnál ünnepi hangulat fogadja az érkezőt, ha elkészítjük ezt a különleges díszt.Hajlítsuk a drótkarikát szív alakúra. Tekerjük vászonszalagot lazán a szív egyik felére, és aranydróttal vagy zsinórral rögzítsük. A szív másik felére rögzítsünk dróttal örökzöldágakat, akár többfélét is. Végül erősítsük a girlandot aranydróttal a szív zöld feléhez. Kössünk rá aranyzsinórt, és akasszuk fel a koszorút.
Hozzávalók: kb. 80 cm könnyen hajlítható drót, 2 m aranyszállal átszőtt vászonszalag, kb. 40 cm csillaggirland, örökzöld ágak, aranydrót, aranyzsinór

Gyertyadíszítés

Vágjuk a fahéjrudakat különböző hosszúságúra 15 és 7 cm között, fél cm eltéréssel. A rudacskákat vékony rézdróttal tekerjük a gyertya köré. Végül drótszélű szalagból kössünk szép masnit a gyertyára. Helyezzük a feldíszített gyertyát aranytányérra, szórjunk szét körülötte illatos fűszereket.

Illatozó narancsok

A narancs és szegfűszeg illata hozzátartozik az ünnephez. Szurkáljunk fogpiszkálóval karácsonyi motívumot, például holdat vagy csillagot a narancsra. (Tésztakiszúró forma is alkalmas a minta előrajzolásához, nyomjuk bele legalább 1 mm mélyen a gyümölcs héjába.) Ezután dugdossunk szegfűszeget a bekarcolt mintába. Különösen illatos lesz a narancs, ha éles késsel szélesebb mintát vágunk ki a héjából. A spirálminta csak egy a lehetséges számtalan minta közül.

Adventi koszorú

A hagyományos adventi koszorút itt három kis fából készített Pinokkió és néhány karika szárított narancs teszi érdekesebbé.Vágjuk metszőollóval 10-15 cm-es darabokra a fenyőágakat. Tegyük félre a legszebb ágakat a koszorú felső részéhez. Fogjunk össze három ágat, kössük át dróttal a végét, és tekerjük a koszorúra. Fedjük be így a koszorút. Dugjuk be a tüskés gyertyatartókat a koszorúba, majd kössük meg a masnikat. (Célszerű drótszélű masnit használni, mert szebben, könnyebben formálható.) Rögzítsük a díszeket és a masnikat dróttal vagy ragasztópisztollyal.

Karácsonyi üdvözlőlapok

Egy-egy üdvözlőlaphoz éles ollóval vagy tapétavágó késsel vágjunk ki vágóalátéten 15 x 21 cm-es téglalapokat.Mivel a hullámkartonra nem lehet írni, fűzzünk fehér papírlapot a kártyákba.
1. RafiaszalaggalAz 1-es számú csillagsablont illesszük rá a hullámkartonra, és jelöljük be a sarokpontokat. Egy vastag stoppolótűbe fűzzünk natúrszínű rafiát, és hímezzük a csillagot a kék papírra.
2. Ezüstcsillag-fenyőfa.A 2-es számú csillagsablont tegyük rá az ezüstszínű kartonra. Vágjuk ki, és ragasszuk rá a kék hullámkarton lapra.
3. Aranyfenyő.A hullámkartont most ne középen hajtsuk ketté, hanem a két szélét hajtsuk középre úgy, hogy középen nyíljon. A 2-es sablonnak megfelelően vágjuk ki az aranyszínű fenyőt a hullámkartonból, hosszában vágjuk ketté, és ragasszuk a két felet pontosan a kék hullámkarton hosszanti széléhez. A felső sarokba ragasszunk még egy hullócsillagot.

Ma már nem hozok további sms-eket, de holnap igen.

Holnapi témánk a Bécsi adventi vásár lesz. Minden információt leírok, amiről úgy gondolom fontos lehet.

Sziasztok.  És ne felejtsétek: már csak 63 nap!! :))


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr15203844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása