HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.11.24. 15:42 ice_nic

Karácsonyi "hangulatsegítők" - Zenék

Sziasztok!

Éppen karácsonyi zenéket hallgatok és eszembe jutott, vajon ki, mit hallgat illetve néz szívesen az ünnepek alatt. Megpróbálom az összes kedvencemet felsorolni. Filmek és zenék terén is. Valamint pár olyan dolgot, amiről azonnal a karácsony jut eszembe. Hátha segít a ráhangolódásban azoknak, akik nem annyira szeretik a karácsony. Ebben a fejezetben a zenékkel kezdem. Holnap jönnek a filmek.

Szóval a dalok, amiket ilyenkor hallagatok:

- Mariah Carey karácsonyi albuma: Az album egy karácsonyi album, mely 1994. november 1-jén jelent meg. Minden idők legsikeresebb karácsonyi albumává vált. Az albumon szerepelnek hagyományos karácsonyi dalok, mint például a Csendes éj illetve az angolszász nyelvterületen elterjedt O Holy Night és Joy to the World valamint  a Christmas (Baby Please Come Home) feldolgozása, és három saját szerzemény, melyek közül az All I want for Christmas is You nagy sikert aratott. A kedvencem a Santa Claus is comin' to town

- Wham: Last Christmas: Szerintem nincs ember a földön, aki ne ismerné ezt a dalt. Hosszú évek óta mindig ezzel a számmal azonosítom a karácsonyt. Ha meghallom valahol, azonnal eltölt az a tipikus szeretet érzés, ami karácsonykor oly jellemző.

- Frank Sinatra: Let it snow! ; Jingle Bell Rock ; Have yourself a merry little christmas  -  Igazi klasszikusok. Szerintem nem kell semmit mondanom róla. Csodálatos.

- Kim Wilde és Mel Smith: Rockin' around the christmas tree

- Michael Bublé: Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow ; The Christmas Song ; White Christmas  -  Úgy gondolom, az utóbbi idők egyik legkellemesebb hangú férfi előadója feldolgozta karácsonyi kedvenceinket, melyek az ő hangján talán még borzongatóbbak és kellemesebbek.

- Celine Dion: These are special times - Valljuk be, nincs olyan karácsonyi klasszikus, ami nem hangzik jól Celine Dion előadásában.

- Billy Mack: Christmas is all around me - Ki az, aki nem látta az Igazából szerelem című filmet, amiben Billy Mack előadta ezt a számot fergeteges humorral fűszerezve. Egyszerűen imádom.

- Happy Gang: Szent karácsony - áttérve magyar előadóinkra, még tini voltam, mikor megjelent a happy gang karácsonyi dala. Azóta is szívesen hallgatom ezt a kicsit csöpögős de végtelenül kedves számot.

- Erica C. és Robbie D.: Mr. Hóember - Ezt a dalt akkor írták, mikor Erika C. babát várt. Érződik a dalban az a kedvesség, báj és végtelen szeretet.

- Zséda (Zsédenyi Adrienn): Ünnep  -  Direkt a végére hagytam a kedvenc karácsonyi albumomat. Ha télen utazok valahova, mindenképpen magammal viszem a karácsonyi Zséda CDmet. A Szánkózás és a Szürkepatás című számok igazi autókázós vidám dalok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr22240338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása