HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.11.14. 17:19 ice_nic

Karácsonyi menü

Sziasztok!

Még a blogolásom kezdetén elkezdtem leírni az itthon, nálunk jellemző karácsonyi menü ételeinek receptjét. Azután valahogy feledésbe merült a dolog. Eddig megosztottam veletek a húslevesünk és a baconbe tekert csirkemáj receptjét. Ma a kedvencemmel érkeztem. Remélem ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi.

Tejszínes-gombás-kapros csirkemell

Hozzávalók:

- csirkemell

- tejszín (OKÉ habtejszín)*

- kapor

- liszt

- gomba

- olaj

- só

- bors

- (tej)

Elkészítés: Kevés olajon sóval, borssal megdinsztelem a gombát. Mikor készen van, beleteszem a vékony csíkokra, vagy kicsike darabokra vágott csirkemellet. Lefedve összepárolom. Kevés lisztet szórok rá, összekeverem, majd felöntöm a tejszínnel. Krémes állagú szósz képződik. Ha úgy érezzük nem elég a tejszín, kevés tejjel higíthatjuk.Az apróra vágott kapor ekkor kerül bele. Pár percig főzzük még, hogy a kapor ízét kicsit átvegye és máris kész. Ha valaki nem szereti a kaprot, akkor tegyen bele helyette fokhagymát. Ez is egy verzió, de higgyétek el nagyon finom a kaporral is. Általában krumplikrokettel tálalom. Jó étvágyat hozzá! A kép netről van, nem így néz ki, bár hasonló, csak a mi receptünkben nem szeletekre, hanem pici darabokra van vágva a husi és gomba is van benne:) Szóval szinte tök más. No mindegy, valamivel illusztrálni kellett:))

* OKÉ habtejszín: azért ne főzőtejszínnel készítsük, mert a habtejszíntől sokkal krémesebb lesz az étel. Viszont a többi habtejszín édes, mert cukrozott. Eddig ebben az egy márkában nem csalódtam.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke menü étel karácsony tejszínes karácsonyi


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr74229089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása