Sziasztok!
Még a blogolásom kezdetén elkezdtem leírni az itthon, nálunk jellemző karácsonyi menü ételeinek receptjét. Azután valahogy feledésbe merült a dolog. Eddig megosztottam veletek a húslevesünk és a baconbe tekert csirkemáj receptjét. Ma a kedvencemmel érkeztem. Remélem ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi.
Tejszínes-gombás-kapros csirkemell
Hozzávalók:
- csirkemell
- tejszín (OKÉ habtejszín)*
- kapor
- liszt
- gomba
- olaj
- só
- bors
- (tej)
Elkészítés: Kevés olajon sóval, borssal megdinsztelem a gombát. Mikor készen van, beleteszem a vékony csíkokra, vagy kicsike darabokra vágott csirkemellet. Lefedve összepárolom. Kevés lisztet szórok rá, összekeverem, majd felöntöm a tejszínnel. Krémes állagú szósz képződik. Ha úgy érezzük nem elég a tejszín, kevés tejjel higíthatjuk.Az apróra vágott kapor ekkor kerül bele. Pár percig főzzük még, hogy a kapor ízét kicsit átvegye és máris kész. Ha valaki nem szereti a kaprot, akkor tegyen bele helyette fokhagymát. Ez is egy verzió, de higgyétek el nagyon finom a kaporral is. Általában krumplikrokettel tálalom. Jó étvágyat hozzá! A kép netről van, nem így néz ki, bár hasonló, csak a mi receptünkben nem szeletekre, hanem pici darabokra van vágva a husi és gomba is van benne:) Szóval szinte tök más. No mindegy, valamivel illusztrálni kellett:))
* OKÉ habtejszín: azért ne főzőtejszínnel készítsük, mert a habtejszíntől sokkal krémesebb lesz az étel. Viszont a többi habtejszín édes, mert cukrozott. Eddig ebben az egy márkában nem csalódtam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.