HTML

Christmas

Karácsonyi készülődés, díszek csere-beréje, eladása. Karácsonyi képek. Karácsony után pedig minden ami egy kicsit is szebbé teszi az életünket.

Friss topikok

2007.11.07. 16:58 ice_nic

Karácsonyi linzer

Sziasztok!

Hoztam ma egy jó kis sütireceptet. Ajánlom bátran, próbáljátok ki. Karácsonykor egy bögre kakaó, vagy egy csésze finom tea mellé isteni. A receptet a mokusmaszat.freeblog.hu oldalon találtam. Nem saját szerzemény.

Karácsonyi linzer

Hozzávalók:
- 80 dkg vaj* (margarinnal nem kiváltható, mert úgy nem jó!!!!)

- 6 tojás sárgája

- 50 dkg kristálycukor

- 1/2 citrom leve

- 1 kanál rum

- 1 kg finom liszt

- 20 dkg apróra vágott dió

Elkészítés: A vajat, tojássárgáját jól elkeverni, hozzá a cukor, újból elkeverni. Aztán a citromlevet, a rumot, a lisztet és ezt is jól összekeverni. A tésztát deszkán jól kidolgozni, 4 cipót formálni és picit pihentetni. Ujjnyi vastagra nyújtani, formákkal kiszaggatni, tojásfehérjével tetejüket bekenni, bemártani cukorral összekevert vágott dióba. Sütőlapra helyezve** (nem kell kenni) világosra sütni. Érdemes karácsony előtt már 2 héttel megsütni, jól eldugni - mert minél régebbi, annál omlósabb!

* az eredeti receptben 60 dkg vajat írtak, szerintem az kevés, mert attól törékeny a tészta és lehetetlenség vele dolgozni.

** én sütőpapírt tettem alá és úgy teljesen jól megsült. Érdemes még melegen "levadászni" a sütőpapírról, de óvatosan, mert eléggé törik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://xmas.blog.hu/api/trackback/id/tr15221504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása